• darkblurbg

Marketingscan

Met een marketingscan brengen we je groeimogelijkheden in kaart. Deze analyse biedt inzicht in de huidige situatie van je bedrijf: wat zijn de kerncompetenties; waar ligt de kracht van het bedrijf? Waar liggen de kansen in de markt en met welke bedreigingen heeft jouw organisatie te maken?

Grondig (markt)onderzoek

We intervieuwen key figures binnen jouw bedrijf én een aantal trouwe klanten. Daarnaast doen we desk research naar de markt: hoe doet jouw bedrijf het ten opzichte van de concurrentie? Wat zijn de afzetmogelijkheden? En zijn er nog nieuwe markten aan te boren?

Waar ligt jouw kracht?

Op die manier brengen we snel voor je in kaart welke kenmerken (kerncompetenties) van jouw bedrijf het belangrijkst zijn voor je klanten, welke het beste passen bij de organisatie en welke het meest onderscheidend zijn ten opzichte van concurrenten. Daar krijg je geen ellenlang rapport van, maar een korte, heldere beschrijving.

Als startende ondernemer was ik op zoek naar de unieke positie op onze markten, maar ook naar de wijze waarop ik mijn organisatie daarop kon inrichten. Door de Marketingscan van Simone wist ik binnen twee weken welke kant ik op moest. Ronny Schuijt, oud-voorzitter Jong Management Alkmaar


Wil jij weten wat de groeimogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Neem dan meteen even contact op.

Neem nu contact op